T-34/57 Model 1941 diorama #6

Så var det det här med PE gallren då. Jag har gruvat mig en hel del inför dessa och som det visade sig så var det med all rätt då de gav mer än lovligt med bekymmer. Inte förän vid det sista gallret så fick jag till det som jag verkligen ville ha det hela men man får väl ta det som en lärdom. Det lustiga är ju att även om jag känner att jag inte är så där värst förtjust i att arbeta med PE så har jag en förkärlek till det resultat som man faktiskt kan åstadkomma med hjälp utav PE, det då förutsatt att man verkligen vet vad man gör, jag är väl inte riktigt där ännu men skam den som ger sig.

Resultatet blev i alla fall någorlunda och en del skavanker som jag inte är riktigt nöjd med går ju faktiskt att dölja med lite snö. På bilderna här ovan så syns ju även hasparna till inspektionsluckan vilka kan ses bättre detaljerade här nedan.

Så var det då dags för ännu mer pillergöra, nu i form av fungerande gångjärn till inspektionsluckan över den stora fläkten framför växellådan. Som ni kan se på dessa bilder så är det ett riktigt pillergöra och dessa var inte allt för smidiga att göra men jag hade faktiskt rätt så stor hjälp utav verktyget från Griffon Model.Här kan så resultatet av det pillriga slitet med gångjärnen beskådas.

Så slutligen så har jag limmat dit spjällen på insidan av motorns luftintag.Det vita som syns i limfogen är bakpulver. Det var så att CA limmet inte ville bita så jag sprinklade bakpulver över limmet för att påskynda limmets härdning. Bakpulver fungerar nämligen ypperligt som accellerator till Cyanoakryklat.

Det känns bra nu igen när det verkar som om jag har kommit igång igen med det här projektet och jag hoppas att jag ska kunna uppdatera min byggblogg med tätare mellanrum nu framöver så till dess hoppas jag att ni där ute limmar väl.


T-34/57 Model 1941 diorama #5

Så där ja Nu är det då äntligen dags för en uppdatering på mitt projekt. Jag har inte haft mycket byggtid på den sista tiden då jag har haft fullt upp med en hel del annat i mitt liv så det har inte blivit mycket till bygge för min del. Men nu så kan jag i alla fall ge er en liten uppdatering på vad som har hänt sedan senast.

Till att börja med så har jag kämpat med att öppna upp de gjutna luftintagsgallren i chassiet då jag istället för att använda dem ska använda mig utav luftintagsgaller i PE så att man kan få lite insyn till motorrummet genom gallren.


Här ovan så har jag börjat med sågandet i överdelen av T-34:an. Till att börja med så var jag tvungen att såga/fila bort skärmarna som är gjutna i ett stycke tillsammans med överdelen till chassiet då tanken är att använda skärmar i PE till det här bygget.Här syns hålen upptagna i plasten så att jag kan ersätta de gjutna gallren med PE galler för luftintagen.Här syns PE inredningen med sina rörliga spjäll som skall limmas på plats under luftintagen ovanför motorn. De lösa spjällen skall monteras ovanför den stora fläkten mellan motorn och växellådan.


Här har ovanstående detaljer fått sig lite färg samt även då insidan av chassiet har fått sig ett lager färg bara för att även om det inte precis kommer att synas när allt är klart men det handlar mer om att jag vet att jag har målat det som det skall vara även om det de facto inte kommer att synas. Kanske en smula knäppt men det känns bättre så för min del i alla fall.

Och här hur det ser ut från utsidan just nu. Det går ju inte ha någon form av omålade ytor, jag skulle inte vara nöjd då.

Det var allt för den här gången, det återstår dock mycket innan allt är klart. Mycket mer...

Limma väl!


RSS 2.0