Arbetet fortsätter på vispen

Jag kände att jag inte var helt nöjd med att bara scratcha dit lite kablar och bälten i cockpiten då hela framdelen kommer att synas så väl genom glasbubblan till vindruta. Dags att experimentera lite genom att ge sig på ett försök att tillverka två stycken headset för piloterna.
 
 
Blytråd som jag plattar till med tång i mitten får föreställa huvudbanden på lurarna. En tunnare blytråd böjde jag till och plattade till ena änden på i ett försök att tillverka en mikrofon, en klick lim på den platta delen för att det inte ska vara för platt. Kåporna gjorde jag genom att ta en lämpligt grov rund styrenbit från gjutstammen och borra ett genomgående hål, kapade sedan den i fyra delar som jag limmade ihop med fyra till från samma styrenstav som jag inte hade borrat genom. Därefter snickrade jag till den runda formen grovt med kniven innan jag filade resten. Sladden är 0,05mm grov koppartråd som jag spirallindade runt en synål.
 
 
Svart primer.
 
 
Headseten på plats i cockpiten. Microfonen fick sig lite färg efter det att jag hade tagit fotot här och upptäckt att lite färg hade försvunnit i hanteringen. Ibland är det bra ett fotografera eftersom kameran har en tendens till att avslöja det man inte upptäcker med blotta ögat.
 
 
 
 
 
Fram med städatiraljerna.
 
 
Bonvax? Jo, jag doppade klarplastdelarna i bonvax, skakade av delarna från överflödet och dammskyddade dem.
 
 
48 timmar senare har Pledge'n härdat ordentligt och klarplasten har fått mer lyster och liv. Behandlingen medför även att ljuset bryts bättre genom plasten vilket ger en synvilla att den inte är lika tjock. En till fördel är att tunna repor i plasten fylls igen och "försvinner" samt att plasten får ett effektivt skydd mot färg och limångor.
 
 
Närstudie på "bubblan".
 
 
Det var allt för den här gången. Kom ihåg att ni inte ska tänka "Kan jag använda det här?" utan erat resonemang ska vara "Hur kan jag använda det här?" En modellbyggare slappnar aldrig av och är ständigt på jakt efter nya aha-upplevelser och saker i omgivningen som kan vara bra att ha. Tänk på det nästa gång ni ser nån konstig typ som går och plockar stenar, rötter, grenar, ogräs med mera ute i det fria. Det kan mycket väl vara en modellbyggare.
 
Bloggen är dessutom "Live" nu då jag är ikapp med vad som händer på mitt byggbord i och med det här inlägget. Limma väl tills nästa gång vi ses. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0